Living Wildlife

sos reptiel

SOS Reptiel is het resultaat van onbaatzuchtige liefde voor koudbloedigen. In 2009 werd de vzw SOS Reptiel in leven geroepen. In 2010 startte de verening noodgedwongen met het opvangen van terrariumdieren, daar de vraag hiernaar te groot werd; een actie die in 2011 beloond werd met een Federale erkenning als dierenasiel voor reptielen door het FOD Dierenwelzijn. Deze erkenning was tot daarvoor nog aan geen enkele Belgische onderneming uitgereikt.

Ondertussen bestaat het huidige bestuur uit acht enthousiaste reptielenkenners, met daarnaast een groep andere vrijwilligers die deze koudbloedige dieren ook een warm hart toedragen en helpen waar ze kunnen. Het is dankzij de inzet en toewijding van deze mensen dat het Belgische Reptile Rescue Venter van SOS Reptiel bestaat.

Educatief aanbod

Naast het opvangen van dieren heeft SOS Reptiel ook een educatief doel.

Opleiding hulpdiensten

Speciaal voor alle Vlaamse brandweer- en hulpdiensten stellen ze diverse opleidingsmodules ter beschikking.

Bezoeken op school

Veel Vlaamse scholen hebben reptielen opgenomen in hun leerplannen. De educatieve workshops zijn geschikt voor alle leeftijden, gaande van kleuters tot hogeschoolstudenten.

Bezoeken bij buitenschoolse instellingen

SOS Reptiel heeft verschillende educatieve pakketten voor niet-schoolse instellingen en bedrijven.

Verder biedt SOS Reptiel jaarlijks thematische workshops aan, kan je ze uitnodigen op verjaardagsfeestjes, of je kan een begeleid bezoek aanvragen in het Reptile Rescue Center.

Help SOS Reptiel

Door producten te kopen met de tekening van de oehoe schenk je 5% van de verkoopprijs integraal aan SOS Reptiel. Binnenkort lanceren we een nieuwe tekening waarmee je 10% van de verkoopprijs aan SOS Reptiel schenkt.

© 2023 Living Wildlife

Theme by Anders Norén