Living Wildlife

over ons

Maaike Danneels richtte Living Wildlife op in 2020, een Small Business Project van Vlajo. Het idee kwam tot stand in navolging van mijn stage in de CREAVES (vogelopvangcentrum) te Virelles, waar ik ondervond hoe moeilijk het is voor omvangcentra om werkingsmiddelen te verwerven. Intussen studeerde ik af als bachelor dierenverzorger en volg inmiddels een lerarenopleiding.

Visie

Live Wildlife richt zich op de sensibilisatie omtrent het behoud, de rehabilitatie, reïntroductie en opvang van wildlife. We staan voor het behoud van de fauna. We willen het belang van de werking van dierenopvangcentra onderstrepen en hun werking steunen.

Strategie

Om het doel te bereiken werken we samen met verschillende dierenopvangcentra. Per initiatief ontwerpen we een originele illustratie van één van de dieren die er verblijven (of verbleven, voor een vrijlating). Op die manier zetten we (bedreigde) diersoorten in de kijker. We maken stickers met tekeningen van dieren. De stickers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, alsook in de vorm van afgewerkte producten als T-shirts, oorringen en sleutelhangers. Daarnaast wil Living Wildlife door middel van educatieve en creatieve workshops bijdragen aan de educatie rond dierenwelzijn. Een deel van de opbrengst gaat integraal naar het initiatief van het betreffende dier. De opvangcentra zijn vzw’s die het grotendeels moeten hebben van giften. Door te doneren geef je de centra mogelijkheden om de dieren optimaal te kunnen te verzorgen. Naast het genereren van donaties voor de dierenopvangcentra is een belangrijk onderdeel van dit project het creëren van een groter bewustzijn rond het belang van het behoud van onze inheemse wildlife.

Maaike Danneels

© 2023 Living Wildlife

Theme by Anders Norén